• 0 532 749 90 07
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Devamı

konusunda öncelikle bilmeniz gerekenler vardır. Örneğin çim ekimine geçmeden önce şu hususlara dikkat edin:

Hazır Çim ekimi için öncelikle çim ekilecek alanın pürüzsüz olması gerekir. Sağlıklı çim yetiştirmede ilk kural düzgün bir çim yetiştirme alanıdır. Hazır Çimlerin konacağı alan düzgün olmadığı takdirde bir takım problemlerle karşılaşılabilir.
Çimlerin yaklaşık boy uzunluğu 4 cm kadar olması yeterlidir. Daha sonra bahar aylarında iki günde bir iyi bir biçme makinasıyla çim kesme işlemi yapılmalıdır.
Hzaır Çimlerin altındaki toprağında nemli olması sağlıklı çim yetiştirmede önemlidir. Çimlerin iyi yetişmesi için sulamaya dikkat edilmeli, toprağın nem ihtiyacını bu amaçla devamlı kontrol edilmelidir. Mevsime göre sulama ihtiyacını ayarlamalı ve uygun şekilde sulama yapmaya özen gösterilmelidir.
Çimlerin gelişiminde gübreleme de oldukça önemlidir. Özellikle bahar aylarında 55 gr metrekare kadar gübreleme yapılması önemlidir.
Rulo Çim Ekimi Nasıl Yapılır?
Yukarıda belirtmiş olduğumuz hususlara dikkat ederek rulo çim ekimi yapmaya başlayabilirsiniz. Rulo çim ekimi nasıl yapılır diye ayrıntılı bir şekilde bilgi almak isteyenler yazımızın devamını okuyabilir.

Çim ekimi için gerekli şartlar yerine getirildikten sonra toprağı hazırlama işlemine geçilir. Hazır Çimleri ekmeden en az 1 hafta önceden toprağı hazır hale getirmelidir. Toprağın hazırlanması için toprak bellenir. Bu şekilde toprağın hava alması sağlanır. Bel ya da pulluk yardımıyla toprağı belleyebilirsiniz. Tırmık ile bellenen toprak düzeltilir ve toprak arındırılır. Kürekle düzeltme işlemi yapılarak ilk paragrafta bahsettiğimiz zeminin aynı seviyede düzleştirilmesi işlemi yapılır. Toprak sıkı bir hale getirilir. Bu şekilde bu işlemler 2 ya da 3 kez tekrarlanır. Çim ekme işleminin istediğimiz şekilde olması için havanın yağışlı olmayan rüzgarsız bir günün seçilmesidir. İyi ve kaliteli çim tohumları alarak çim ekme işlemine başlanır. Çim ekmek için bulunduğunuz yerin coğrafi durumuna göre uygun zamanı seçmelisiniz. Örneğin kuzeyde oturanlar bahar Eylül, Nisan ve Mayıs aylarında, Güneyde oturanlar sonbahar ve ilkbahar zamanında ekim yapabilir.

Rulo Çim Ekimi ve Bakımı
Uygun şart ev zamanlarda çim ekme işlemi yaptıktan sonra rulo çim ekimi ve bakımı konusunda da bilgi sahibi olmak gerekir. Çimler uzamaya başladığında örneğin 10 cm gibi uzunlukta bir boya geldiklerinde çimleri biçme makinasıyla 4 cm kadar kısaltmalıdır. Biçme işleminden sonra toprağı sıkılaştırma işlemi yapılmalıdır.

Çimlerin bakımında sulama işlemi de önemlidir. Kış aylarında sulamaya çok ihtiyaç duyulmasa da yaz aylarında çimler sulanmaya ihtiyaç duyar. Çimlerinizin sağlıklı şekilde olması için mevsime göre sulama işlemlerine dikkat edin. Özellikle yaz mevsiminde çim sulama işlemlerine daha yoğunluk verilmelidir.

Hazır Rulo Çim Bakımında Nelere Dikkat Etmeli?
Sağlıklı ve kaliteli bir şekilde çim alanlarının olması için hazır rulo çim ekiminde bazı ayrıntılara dikkat etmek gerekir. Hazır rulo çim bakımında nelere dikkat etmeli diye soracak olursanız bu konuda öncelikle olarak şunu söyleyebiliriz; Hazır rulo çim bakımı için yazımızın başlarında bahsettiğimiz gibi düzgün ve pürüzsüz bir çim alanı sağlıklı çim alanında ilk kuraldır. Sonra kaliteli çim tohumu alarak toprak hazır hale getirildikten sonra çim ekme işlemlerine uygun zamanlarda başlanır. Çim bakımında çimleri biçerek kısaltmak ve uygun zamanlarda sulamak önemlidir. Tüm bunlara dikkat edildiği takdirde kaliteli ve sağlıklı çim alanlarına sahip olabilirsiniz.


© 2025 Hazır Çim Resmi Web Sitesi. Tüm Hakları Saklıdır. Sitemizden İzinsiz İçerik Alınamaz.